ademcoach

Wat doet een ademcoach?

Vorige week zag je in het programma ‘Echte Gooische Moeders’ ademcoaching voorbij komen. Ademcoaches lijken ook met paddenstoelen uit de grond te komen. Maar wat doet een ademcoach nou precies? En voor wie is ademcoaching geschikt?

wat doet een ademcoach?

Wat doet een ademcoach?

Met ademcoaching kan je opgeslagen emoties en spanning uit het lichaam ontladen. De adem is gekoppeld aan emoties. Bedenk maar, wanneer je iets spannend vind, je houdt je adem in. We kunnen dus ook emoties vastzetten in ons lichaam. Wanneer deze emoties vast blijven zitten in het lichaam en dit stapelt zich op, kan het voor verschillende klachten zorgen. Denk aan spanning in je lijf, patronen die zich blijven herhalen, burn-out klachten.

Met behulp van ademcoaching adem je meer zuurstof in je lichaam waardoor de opgeslagen spanning en emoties losgelaten kunnen worden.

Welke resultaten kan je bereiken met ademcoaching?

Wat men vaak ervaart na een ademsessie is ruimte. Zowel mentaal als fysiek voelt men zich opgelucht. Daarnaast kunnen de volgende positieve ervaringen worden ervaren:

 • Je ervaart meer ruimte in je systeem
 • Mentaal voor je je rustiger
 • Betere nachtrust
 • Spierspanning is verminderd
 • Je voelt je over het algemeen positiever
 • Je kunt beter bij je gevoel

Voor wie?

Wat ik vaak terug hoor van mijn klanten is: “iedereen zou dit moeten doen”. En daar ben ik het mee eens. Het zou voor iedereen geschikt zijn om te ervaren wat ademcoaching voor je kan doen. Toch zie ik de beste resultaten bij degene met de volgende klachten:

 • Veel in het hoofd zitten
 • Moeite met controle loslaten
 • Mensen met hyperventilatie
 • Burn-out, stress en spanningsklachten
 • Vastzittende patronen en emoties
 • Onverwerkt trauma

Zoals je in ‘Echte Gooische Moeders’ tijdens de ademcoaching zag, kwam er tijdens een ademsessie spanning en emoties omhoog. Vaak worden ook de patronen waar jij tegenaan loopt in het dagelijks leven zichtbaar. In een ademsessie leer je dat het veilig is om controle los te laten en emoties te voelen. Sommige mensen hebben namelijk een sterk mechanisme om niet te voelen. Die hebben zichzelf aangeleerd dat het veiliger is in het hoofd. In een ademsessie leer jij hoe je weer contact kan maken met je gevoel.

Hoe ziet een ademsessie eruit?

De duur van een ademsessie is 2,5 tot 3 uur. De sessie bestaat uit vijf verschillende fases.

Fase 1: de ademsessie wordt gestart met een gesprek met de ademcoach of therapeut. In dit gesprek wordt duidelijk welke transformatie jij graag wilt bewerkstelligen. Vervolgens wordt er gekeken wat jou op dit moment belemmert om dit waar te maken.

Fase 2: in deze fase lig jij op een matras en zit je ademcoach of therapeut naast je. Ik maak gebruik van de techniek ‘rebirthing breathwork’. Dit betekent dat je verbonden in en uit ademt door je neus. De duur van deze fase is per persoon verschillend. Als ademcoach begeleid ik jou door een volledige cycle. Zodat je aan het eind alles hebt kunnen loslaten wat er op dat moment omhoog komt.

Fase 3: dit is de ontspanningsfase. Na de sessie, wanneer jij hebt kunnen loslaten wat er op dat moment omhoog komt, voel jij een diepe ontspanning. Je hebt geen gedachten en bent in een soort extase. Het is altijd een erg fijne beloning.

Fase 4: in deze fase bespreken we de ademsessie na. Je krijgt hierin de mogelijkheid om je verhaal te delen en even iets te eten en te drinken. Jouw ervaring krijgt een plek en neem je.

Fase 5; de integratie fase. Deze fase is misschien wel de belangrijkste. Een ademsessie kan namelijk nog 48u lang doorwerken. Het is dus ook fijn om na de ademsessie niet teveel in te plannen in je agenda. De tijd nemen om alles wat er is gebeurd te verwerken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een moment te nemen om je ervaring op te schrijven. Het thuisfront is vaak nieuwsgierig naar hoe de ervaring is verlopen. Mijn ervaring is dat het niet altijd makkelijk is om hier woorden aan te geven. Soms kan het dus fijn zijn om dit nog even voor jezelf te houden voordat je het in woorden probeert te vatten.

Kennismaking

Ben jij benieuwd wat ademcoaching in jouw situatie kan betekenen? Ademcoaching is de primaire focus in mijn premium 1:1 mentorship traject. Het belangrijkste punt bij ademcoaching is dat jij je veilig voelt bij een coach. Daarom plan ik altijd vrijblijvend een kennismakingsgesprek zodat we van beide kanten kunnen kijken of er een match is.

Plan je kennismaking
wat doet een ademcoach?
Wat doet een ademcoach?
Wat doet een ademcoach?
Wat doet een ademcoach?
Wat doet een ademcoach?
Wat doet een ademcoach?
Wat doet een ademcoach?
Wat doet een ademcoach?