Coachen met honden

Als onderdeel van coaching is het mogelijk om met de hond als co-coach te werken. Bij het coachen met een hond – of Dog Assisted Coaching – vorm ik een team met een gecertificeerde hond. Dit is een relatief nieuwe en onbekende methode, maar heel doeltreffend. De meerwaarde van de hond als co-coach is dat hij geen verborgen agenda heeft en eerlijke feedback geeft. Ze zijn open, eerlijk, liefdevol en onbevooroordeeld. Honden zijn heel erg goed in het aanvoelen van onderliggende emoties.

Coachen met honden

Dog Assisted Coaching in de praktijk

Tijdens een coachsessie doen we activiteiten met de hond, meestal is dat buiten in de natuur maar het kan ook binnen in de praktijk. In veel gevallen gaan we actief met de hond aan de slag; soms is de hond alleen aanwezig. Het werken met een hond zorgt voor een fijne en ontspannen sfeer. Dat kan jou motiveren om tot verandering en persoonlijke groei te komen. Je gaat opmerken hoe de hond op jou reageert en hoe jij op de hond reageert. Hierdoor wordt jij je bewust van bepaalde eigenschappen.  Het werken met de hond is een cadeautje voor je persoonlijke ontwikkeling.

“Tijdens het werken met de Dog Assisted werd voor mij duidelijk dat wanneer je de leiding neemt, je zekerder overkomt, en mensen/honden gaan meer volgen, je schept meer duidelijkheid, anderen weten wat ze kunnen verwachten en aan je hebben”

M.V.

Instagram

PUUR Biesland Coaching volgen